عراق برخورد با اشتراک‌های غیرقانونی استارلینک را آغاز کرد

اشتراک‌گذاری سریع

وزیر ارتباطات عراق از آغاز اقداماتی علیه بیش از یک‌ونیم میلیون اشتراک اینترنت غیرقانونی، از جمله اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در این کشور خبر داد. او اظهار داشت که این نوع اینترنت‌ها کیفیت پایینی دارند و درآمد آنها به جیب قاچاقچیان و ایلان ماسک می‌رود.

تصویر خبر

برخورد با اشتراک‌های غیرقانونی

وزارت ارتباطات عراق در حال آماده‌سازی برای اتخاذ اقداماتی علیه شبکه‌های غیرقانونی ارائه اینترنت است و در عین حال، طرحی برای ارائه اینترنت رایگان در اماکن مذهبی و گردشگری را به اجرا می‌گذارد. «مصطفی سند»، وزیر ارتباطات، در پیامی در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که این اقدامات از ماه آینده آغاز خواهد شد.

سند گفت: «بیش از 1.5 میلیون مشترک اینترنت وجود دارند که به‌صورت رسمی در دولت ثبت نشده‌اند و اشتراک‌هایشان غیرقانونی است.» او اضافه کرد که بخشی از این خدمات توسط شبکه‌های غیررسمی و به تعبیر او «قاچاقچیان» ارائه می‌شود و دولت هیچ‌گونه عوارض یا مالیاتی از این افراد دریافت نمی‌کند.

وزیر ارتباطات همچنین بیان داشت: «برخی از این اشتراک‌ها بدون اطلاع مشترکان، از سوی قاچاقچیان تجهیز می‌شود و برخی دیگر به‌صورت مشترک و با کیفیت پایین فروخته می‌شود. همچنین، برخی به مشترکان اینترنت ماهواره‌ای اشتراکی (مانند استارلینک) می‌فروشند، در حالی که دلارها بی‌هیچ فایده‌ای برای دولت، به نفع ایلان ماسک به هوا می‌رود.»

تصویر خبر

هشدار به متخلفان

در بخش دیگری از اظهارات خود، سند با تندی به متخلفان و «قاچاقچیان عمده» هشدار داد و گفت: «از ماه آینده، فرآیند برچیدن این شبکه‌ها و معرفی آنها به دستگاه قضایی آغاز خواهد شد. این اظهارات را می‌توان آخرین هشدار پیش از اقدام مستقیم با متخلفان دانست. ما به دلیل ملاحظات انسانی پیش از اجرای قانون، این هشدار را می‌دهیم؛ اما در برابر قاچاقچیان بزرگ، هیچ‌گونه گذشتی وجود نخواهد داشت.»

توسعه اینترنت رایگان

مصطفی سند پیش‌تر اعلام کرده بود که از پنج‌شنبه هفته جاری (18 ذی‌الحجه) و هم‌زمان با عید غدیر، سرویس اینترنت رایگان در اماکن متبرکه و مذهبی برقرار می‌شود. طبق این طرح که مقدمات فنی آن از سوی شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت انجام شده، از این پس اینترنت رایگان در روزهای پنج‌شنبه و جمعه در اماکن مذهبی نجف، کربلا، کاظمین و سامرا به زائران ارائه خواهد شد.

همچنین در طول مناسبت‌های عمده مذهبی نظیر عید میلاد پیامبر اسلام، عید غدیر، ایام شعبانیه و ایام میلاد و شهادت امامان شیعه و همچنین ماه‌های محرم و صفر، اینترنت رایگان فعال خواهد بود.

وزارت ارتباطات عراق برای عاشورا و اربعین امسال، برنامه وسیع‌تری شامل ارائه اینترنت رایگان در بین‌الحرمین و مناطق اطراف آن، مناطق مرزی و مسیرهای اصلی مورد استفاده زائران در نظر گرفته است. از سوی دیگر، مصطفی سند اعلام کرده که دستورالعمل‌هایی برای تأمین سرویس اینترنت رایگان در مناطق تفریحی تعدادی از استان‌ها صادر شده و شرکت‌های طرف قرارداد با این وزارتخانه به اجرای آن پرداخته‌اند.

مکان‌های اعلام شده در این طرح عبارتند از: منطقه تفریحی ابونواس در بغداد، منطقه تفریحی کوفه در نجف، منطقه تفریحی ناصریه در ذی‌قار، منطقه تفریحی حله در بابل و منطقه تفریحی دیوانیه.